Neem contact op

Eerder stoppen met werken

Droom jij ervan om eerder te stoppen met werken? Dan vraag jij je vast af wanneer je kunt stoppen en wat hiervan de financiële gevolgen zijn. Pura berekent hoe hoog jouw inkomen is bij verschillende pensioenleeftijden, laat je zien welke keuzes je hebt en helpt je bij een goede voorbereiding. Zo is jouw pensioen dichterbij dan je denkt.

Advies eerder stoppen met werken

Bijna iedereen wil eerder stoppen met werken. Het belangrijkste argument daarvoor is dat je dan nog jong en fit genoeg bent om echt te genieten van je vrije tijd. Of dit financieel mogelijk is, hangt af van meerdere factoren:

Wat zijn je plannen als je met pensioen bent en hoeveel geld heb je hiervoor nodig?
Hoeveel pensioen heb je opgebouwd via je werkgever?
Wat heb je zelf geregeld voor later?
Wanneer krijg je AOW en je opgebouwde pensioen?
Hoe ziet je financiële situatie er verder uit? Heb je bijvoorbeeld nog hypotheeklasten of inwonende kinderen?

We brengen in kaart wat je straks nodig hebt en wat je al hebt geregeld. Zo weet jij wanneer je kunt stoppen met werken en hoeveel geld je dan te besteden hebt.

Denk op tijd na over je pensioen

Het is slim om al op tijd na te denken over het moment waarop je wil stoppen met werken. Je hebt dan nog voldoende tijd om ervoor te zorgen dat dit financieel ook echt mogelijk is. We bespreken samen de verschillende oplossingen, bijvoorbeeld:

De ingangsdatum van je pensioenregeling(en) vervroegen
Extra sparen of beleggen
Een lijfrente-spaar/beleggingsrekening openen
Extra inleggen op je pensioen
Aflossen van je hypotheek

Schuif de beslissing niet voor je uit en ga nu nog aan de slag met je pensioen. Hierdoor rendeert je geld langer en is de kans groter dat je echt met pensioen kunt gaan op het moment dat jij wilt. Iedere drie jaar plannen we een updategesprek in om er zeker van te zijn dat je nog steeds op koers zit om jouw pensioendoelen te behalen.

Heb je te lang gewacht en ben je bang dat er nu niets meer mogelijk is? Neem ook dan contact op met Pura. We adviseren je dan wat wél kan door slimme keuzes te maken. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Zelf verantwoordelijk voor je pensioen

Ben je zelfstandig ondernemer of krijg je een pensioenbudget van je werkgever dat je zelf kunt besteden? Schakel dan de hulp van Pura in voor advies over de beste manier om je pensioen te regelen.

Wat kost een pensioenadvies van Pura?
+
Wat moet ik meenemen naar een afspraak?
+

Maak een afspraak

Wil je met pensioen gaan op een zelfgekozen moment en financieel voldoende ruimte hebben om te genieten van je vrije tijd? Maak dan een afspraak. Met het heldere en begrijpelijke pensioenadvies van Pura krijg jij de duidelijkheid waarnaar je op zoek bent.
Plan een kennismaking