Neem contact op

Inkomen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid

Wat als jouw inkomen wegvalt omdat je arbeidsongeschikt raakt of overlijdt? Welke impact heeft dit op jou en je naasten? Pura laat je zien wat de financiële gevolgen zijn en wat je hiertegen kunt doen. Zo regel je een sterk vangnet en zorg je ervoor dat het jou en je gezin financieel aan niets ontbreekt.

Financiële gevolgen arbeidsongeschiktheid

Als werknemer heb je recht op een WIA-uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Je krijgt dan maximaal 75% van je laatstverdiende loon, maar vaak nog minder. De hoogte is afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid, wat je oude salaris was en hoeveel je als arbeidsongeschikte nog kunt verdienen.

Als zelfstandig ondernemer heb je geen recht op een WIA-uitkering. Als je dus arbeidsongeschikt raakt en zelf niets hebt geregeld, valt je complete inkomen weg.

Stel jezelf eens voor dat dit jou gebeurt. Wat zou dit voor jou betekenen?

Een oplossing kan zijn dat je bespaart op leuke uitjes en vakanties. Maar als dit niet genoeg is, dan moet je denken aan andere maatregelen, bijvoorbeeld de studie van je kinderen toch maar niet betalen of snijden in je boodschappenbudget. En zelfs dan kan het zijn dat je niet kunt rondkomen.

Advies bij arbeidsongeschiktheid

Pura maakt inzichtelijk hoe je er financieel voorstaat als je arbeidsongeschikt raakt. We berekenen wat je nodig hebt en of je geld tekortkomt. Als dat het geval is, adviseren we je welke arbeidsongeschiktheidsverzekering je het beste kunt afsluiten. Zo creëer je jouw eigen vangnet.

Ik wil advies over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid

Financiële gevolgen overlijden

Als jij of je partner overlijdt dan valt een deel van het gezinsinkomen weg. Soms heb je daarna recht op een uitkering, bijvoorbeeld een ANW-uitkering van de overheid of een nabestaandenuitkering vanuit de pensioenregeling. Vaak zijn deze uitkeringen maar tijdelijk en veel lager dan het inkomen waaraan je gezin gewend was.

Wat betekent dit voor je nabestaanden en het leven dat zij leiden? Ze moeten zich naast het rouwen ook nog bezighouden met de financiële gevolgen van het overlijden. Gelukkig is het mogelijk om financiële regelingen te treffen zodat je nabestaanden verzorgd achterblijven. Een bekend voorbeeld is het koppelen van een overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek. Maar het is ook mogelijk om te zorgen voor een uitkering die je nabestaanden zelf kunnen inzetten wanneer ze het nodig hebben.

Pura laat zien wat de financiële gevolgen zijn van het overlijden van jou of je partner. We berekenen of er voldoende ruimte is om de nabestaanden het leven te bieden zoals jij dat voor ogen hebt. Als dat niet zo is, dan adviseren we jou wat de beste oplossing is.

Ik wil advies over de gevolgen van overlijden
Wanneer is het slim om advies in te winnen over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden?
+
Wat kost een advies van Pura over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden?
+
Wat moet ik meenemen naar een afspraak?
+

Maak een afspraak

Wil je meer inzicht in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden en wil je zeker weten dat jouw vangnet sterk genoeg is om dit op te kunnen vangen? Maak dan een afspraak. Met het heldere en begrijpelijke inkomensadvies van Pura krijg jij de duidelijkheid waarnaar je op zoek bent.
Plan een kennismaking