Neem contact op

Zelf je pensioen regelen

Hoe ziet jouw pensioen er later uit? Lig je te luieren onder een palmboom of heb je een bijbaantje om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen? Als je geen (of te weinig) pensioen opbouwt via een werkgever heb je de mogelijkheid zelf je pensioen te regelen. Pura laat je zien welke keuzes je hebt en hoe je ervoor zorgt dat je later geniet van een onbezorgd pensioen.

Regel zelf je pensioen

Iedereen kan zijn of haar pensioen zelf regelen:

Ondernemers
Werknemers waarbij de werkgever geen pensioenregeling heeft
Werknemers die een pensioenbudget krijgen van de werkgever
Werknemers die onvoldoende pensioen opbouwen via de regeling van de werkgever

Het wordt steeds belangrijker om zelf voor je pensioen te zorgen. Door de vergrijzing is het nog maar de vraag hoe hoog de AOW-uitkering in de toekomst is en wanneer je er recht op krijgt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onduidelijke situatie rondom het pensioen dat via werkgevers wordt opgebouwd.  

De voordelen van zelf je pensioen regelen

Zelf je pensioen regelen heeft veel voordelen:

Je bepaalt grotendeels zelf hoeveel geld je inlegt en wat je beoogde einddoel is
Je kiest zelf de uitvoerder, bijvoorbeeld degene met de beste rendementen of de partij die het meest duurzaam belegt
Je geeft zelf aan hoeveel risico de uitvoerder mag nemen met jouw geld
Je gaat met pensioen op een zelfgekozen moment

Het grote voordeel van zelf je pensioen regelen is dat je niet afhankelijk bent van de overheid of een werkgever. Jij bent degene die de beslissingen neemt, waardoor jouw pensioen eruitziet zoals jij dat voor ogen hebt.

Pensioenadvies van Pura

Wij geloven dat pensioen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Daarom leggen we je op een duidelijke manier uit wat ervoor nodig is om straks te genieten van jouw pensioen. We berekenen hoeveel inkomen je nodig hebt, wat er nu al geregeld is en hoeveel je eventueel tekort komt. We vergelijken verschillende producten van meerdere aanbieders en adviseren jou welk financieel product het meeste oplevert en het beste aansluit op jouw wensen. We plannen regelmatig een updategesprek in om er zeker van te zijn dat je nog steeds op koers zit bij het behalen van jouw pensioendoelen.

Wat kost een afspraak?
+
Wat moet ik meenemen naar een afspraak?
+

Maak een afspraak

Wil je zelf de touwtjes in handen nemen als het op je pensioen aankomt en met pensioen gaan op een zelfgekozen moment? Maak dan een afspraak. Met het heldere en begrijpelijke pensioenadvies van Pura krijg jij de duidelijkheid waarnaar je op zoek bent.
Plan een kennismaking