Neem contact op

Financieel inzicht werknemers

Het is geen geheim dat je werknemers regelmatig denken aan stoppen met werken. Niet om bij een andere werkgever aan de slag te gaan, maar omdat ze verlangen naar hun pensioen. Of dat pensioen echt zo leuk wordt als verwacht is nog maar de vraag. Want hoe staan ze er eigenlijk financieel voor als het zo ver is? Als werkgever kun je Pura inschakelen om je werknemers de benodigde financiële duidelijkheid te bieden.

Financieel inzicht

Bijna iedereen maakt plannen voor later, maar als het aankomt op de financiële kant van het verhaal dan zien we veel struisvogelgedrag. Pensioen is te ingewikkeld, het verandert toch steeds of het kost te veel tijd. Zonde. Wie er op tijd bij is, ontdekt dat er financieel veel mogelijk is.

Wij helpen werknemers inzicht te krijgen in:

De verwachte pensioendatum
Hoe de financiële situatie eruitziet als de werknemer met pensioen gaat, overlijdt of langdurig arbeidsongeschikt raakt
Of het mogelijk is om eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken
Wat de werknemer kan doen om er financieel beter voor te staan en de doelen te behalen

Dat doen we door ons advies af te stemmen op de situatie van de werknemer. We brengen in kaart hoe de werknemer ervoor staat en welke doelen en wensen er zijn. Vervolgens maken we concreet wat er (financieel) nodig is om de doelen van de werknemer te behalen. Door het heldere pensioenadvies van Pura ervaart je werknemer financiële rust en krijgt hij de duidelijkheid die nodig is om in actie te komen.

Onze dienstverlening

Pura geeft persoonlijk inkomensadvies aan werknemers. Dat deden we bijvoorbeeld al voor de werknemers van overheidsinstellingen, diverse scholen en commerciële bedrijven uit de regio.

De werknemer wordt uitgenodigd financiële gegevens aan te leveren via een beveiligde digitale omgeving. Met onze pensioensoftware rekenen we vervolgens uit wat het netto-inkomen is bij pensionering, overlijden en langdurige arbeidsongeschiktheid.

Tijdens een adviesgesprek van ongeveer 1,5 uur geven we inzicht in hoe de financiële situatie eruitziet als de werknemer op dezelfde voet verder gaat. Daarna gaan we in op de wensen die er zijn. We adviseren wat de werknemer kan doen om die doelen te behalen.

Door op tijd in actie te komen zijn veel financiële doelen haalbaar. We bespreken wat er mogelijk is binnen de pensioenregeling van de werkgever, bijvoorbeeld:

Zelf de pensioendatum vaststellen
Kiezen voor een hoger pensioen tijdens de eerste jaren, gevolgd door een wat lager pensioen als er ook recht is op AOW
Uitruilen van partnerpensioen voor ouderdomspensioen
Extra inleggen zodat de pensioenspaarpot groter wordt

Daarnaast kijken we ook naar andere oplossingen:

Zelf pensioen opbouwen in een apart product
Aflossen van de hypotheek
Geld sparen voor later
Beleggen voor later

De werknemer weet aan het einde van ons gesprek wat er nodig is om de doelen te behalen.

Indien gewenst bekijken we tijdens een vervolgafspraak welk product van welke aanbieder het beste aansluit en helpen we dit product af te sluiten.

Kosten financieel inzicht

De kosten per werknemer zijn afhankelijk van de wensen van u als werkgever en het aantal gesprekken, reken op ongeveer € 450 per werknemer.  

Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw organisatie en wat de bijbehorende kosten zijn? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag een offerte aan

Maak direct een afspraak met onze adviseur

Of bel ons op 0162-820228
Afspraak maken